No products in the cart.

Fremgangsmåte for bestilling av portrett

VED KJØP AV PORTRETTER F.O.M. 7. AUGUST 2021 BEKREFTER DU Å HA LEST OG FORSTÅTT FØLGENDE FREMGANGSMÅTE.
Disse retningslinjene gjelder for alle personlige portrett, samt nye portrett og illustrasjoner skapt på bestilling (f.eks. Nytt Kjendisportrett).

kjapt oppsummert:

→ legg inn bestilling (husk å skrive øyenfarger i infoboksen)
→ send gode bilder som svar på bekreftelsesmailen (helst via wetransfer-nedlastningslenker). ikke screenshots!
→ motta etterhvert forhåndsvisning av portrettet
→ godkjenn design
→ motta print i posten

DETTE FÅR DU MED I EN PORTRETTBESTILLING:

× Fysisk printet portrett i valgt størrelse.
× Digital versjon i kvadratisk format, tilpasset Instagram.
× Eventuell digital versjon i landskap- eller portrettformat, avhengig av motivet.

VED BESTILLING:

Velg antall motiver til portrettet, samt størrelse i nedtrekksmenyen.

Skriv inn ønsket bakgrunnsfarge. Velg helst en av fargene fra fargekartet. Om du skulle stå mellom flere mulige, kan du skrive ned flere i samme felt. Om ønsker en helt spesiell farge, kan du skrive inn denne.

I info-feltet skriver du inn øyenfargen til alle motiver (gjelder ikke Moderne Portrett), og eventuelt annen info eller instruksjoner du vil gi meg (fregner, «motiv x har farget håret», en bestemt rekkefølge, eller lignende).

Har du ønsker om ekstra ting i portrettet (tekst, rekvisitter eller noe som er utenfor standarden for mine portretter? Send meg en mail på shop@tonjemarie.com før bestilling, så avtaler vi hvordan dette best bestilles.

ETTER BESTILLINGEN ER LAGT INN:

SEND MEG BILDER:

Om du ikke har mulighet til å sende meg bilder med det samme (/samme dag), skriv dette som svar på bekreftelsesmailen – sånn at jeg vet at du ikke bare har glemt det :)

Finn gode bilder av motivene du ønsker tegnet. Bilder i godt lys, med god kvalitet er foretrukket, og for all del send orginalbildene, ikke bare screenshots av de.
Usikker på om bildet er i god kvalitet? Zoom godt inn på motivets øye og se om bildet blir pikselert.
Jo bedre bilde jeg får, jo bedre bilde får du :)

Last bildene opp via WeTransfer, og send meg en overføringskobling (endres i treprikk-meyen ved siden av «Overfør»/«Få en kobling»-knappen. Altså skal du få en link du kopierer, og ikke noe felt for mottaker- eller sender-epost (besøk denne linken for å se hvordan det gjøres).

Før opplastning, organiser bildene mappevis etter motiv (med navn) – eller eventuelt skaff en kobling per motiv (merk da hver kobling med navn i mailen). Om det er motiver med spesielle trekk som må fremheves (f.eks. føflekker), last da også opp en kopi av et bilde hvor disse trekkene er sirklet. Om du laster opp flere bilder av ett motiv, velger jeg det bildet som funker best – med mindre du har gitt beskjed om at et annet skal brukes.

Overføringskoblingene sendes som svar på bestillingsbekreftelsen din (på mail).

Om WeTransfer virker litt vanskelig, så kan bildene sendes direkte på mail, men den overnevnte fremgangsmåten gjør det mye lettere for meg.

PRODUKSJON:

Jeg produserer alle bestillinger fortløpende.

Det er mulig jeg kontakter deg med spørsmål under produksjonen, så husk på å titte innom mailen din.

NB! NOEN GANGER HAVNER MAIL FRA MEG I SØPPELPOST, SÅ HOLD ET ØYE MED DEN.

Når portrettet er ferdigtegnet sender jeg en screenshot til deg på mail. Denne viser portrettet som det vil bli printet – både når det gjelder format og oppsett av motiver.
Se da om du ønsker motivene større/mindre i bildet, i en annen rekkefølge osv., men husk gjerne på at jeg har satt alt opp slik jeg tenker blir visuelt best.
Og se såklart over selve tegningen av motivene.

Ikke vær redd for å si fra om endringer. Mindre neser er enkelt, omtegning av en hel person (eller dyr) er mulig, men må betales for*, endring av bakgrunnsfarge er null stress.

Det er veldig viktig for meg at du ender opp med et produkt du elsker.

NB! Farger kan avvike fra skjerm til print.

FULLFØRING:

Jeg kommer til å spørre deg om portrettet kan sendes til print, og når du da sier ja er det ikke lenger mulig å foreta noen endringer.

Senest samme dag som jeg bestiller prints, vil du motta en mail med nedlastningslenke til din(e) digitale versjon(er). Filen(e) er lastet opp via WeTransfer, og nedlastningslenken er gyldig i 7 dager – så husk å laste ned!

PRINT OG POST:

All min veggkunst printes på 180g matt fotopapir, og printes lokalt hos dyktige Hatlehols Grafiske i Brattvåg.
Jeg bestiller prints hver 14. dag, noe som betyr at bestillinger kan ta ganske lang tid å få levert.

Portretter bestilt i kampanjeperioder til kampanjepris må forvente lenger ventetid, da antall bestillinger i denne perioden øker betraktelig.

Per nå blir bestillinger printet mandager i oddetallsuker, og da levert inn hos Posten tirsdag eller onsdag kveld, samme uke. Man kan da forvente å motta bestillingen i posten påfølgende partallsuke. Endringer kan forekomme.

Kunder som bestiller henting i Ålesund vil få melding med henteinstruksjoner så snart bestillingen er pakket.

Bestillinger blir sendt som brev i Posten. Om du ønsker raskere levering og sporing av bestillingen, kan du velge ‘Pakke med sporing’ i utsjekk.

* Om et eller flere motiv må tegnes på nytt på grunn av dårlig kvalitet på bildene jeg mottok for å tegne fra, må du betale for dette. Du vil ikke miste din plass i køen, men jeg prioriterer andre kunder frem til omtegningen er betalt for og nye bilder er mottatt.

No products in the cart.