å endelig finne motivasjonen til å trene

Jeg vil på forhånd beklage for eventuelle skrivefeil og dårlige formuleringer. Kroppen og hodet er dritsliten idag.

Funny thing. Sist jeg begynte å skrive et blogginnlegg var 19. februar. Dette innlegget bar tittelen «Når lysten er større enn viljen». Dette innlegget skulle handle om det faktum at jeg har lyst til å trene, jeg har lyst til å bli sprek, jeg har lyst til å bli sykt digg – men at jeg ikke fikk meg til å gjøre det. Medlemskap på treningssenter, nok fritid og fungerende armer og bein var liksom ikke nok.

Men så skjedde det noe. To dager etter at jeg begynte på dette innlegget dro jeg hjem til Ålesund på vinterferie. Der steg jeg opp på en baderomsvekt for første gang på lang tid, og fant ut at på nøyaktig ett år hadde jeg gått opp over 10 kg. Det vil si at siden jeg i 2013 startet jakten på den mye omtalte «sommerkroppen 2017» (4 år på å bli fit var et realistisk mål for meg) har jeg gått ned 15 kg og opp igjen 11 kg.
IMG_2055 2
Shoutout til Fitbit som kjører 2015 to år på rad. Hadde ganske bra, jevn nedgang, helt til jeg slutta å snuse og tydeligvis este ut som en ballong.

Dette slaget i (den tydeligvis skikkelig fluffye) magen fikk meg vel til å ta meg sammen*. Så langt, i det minste. Hele mars kom og gikk uten at jeg drakk brus, spiste godteri eller snacks, og jeg holdt meg også unna kaker og kjeks. Alle som kjenner meg vet hvor stor del av min «daglige kost» dette er. Burde kanskje også nevne at jeg ble syk, og i løpet av den uka spiste jeg to hele loff, tre pizzaer og drakk fire kopper kakao med over en hel boks ferdig-krem. Jeg har også prøvd å spise fornuftig mat, men har ikke begrensa hva jeg kan spise til middag. Jeg har et ganske spesielt forhold til mat, og føler at om jeg hadde begrensa den «normale maten» (altså ikke godteri ogsånt) ville jeg lett ende opp med en eller annen form eller grad for spiseforstyrrelser. Jeg velger lett å ikke spise.
Uten navn 4
Jeg har også trent ganske regelmessig. Så ofte jeg kan, faktisk. Jeg har tilogmed trent tidlig på morgenen når jeg både har skole og jobb samme dag. Det er en triumf, altså, det må jeg påstå. Jeg kjenner at jeg blir mer og mer utholden, og jeg ser på økningen på vektene at jeg også blir sterkere. Det går kanskje ikke så fort, men det går fremover. I går tok jeg for førte gang knebøy med stang (det vil si 20 kg, i fall noen ikke vet det), og i dag sliter jeg med å gå, haha.
Uten navn 5
Jeg har endt opp med et fryktelig stort pengeforbruk på klesvask, da, så om noen vil sponse meg med treningsklær (*sier hun, mens dådyrblikket blafrer mot Aim’n*), så jeg kan fylle opp vaskemaskinen istedet for å vaske halve maskiner, så er jeg game, as. Få det på, som ungdommen sier.

Noe av det som kanskje motiverer meg mest er treningsboka mi, og det faktum at jeg kan markere at jeg har fullført treningen min. Her planlegger jeg cardio-øktene på forhånd (bruker en fantastisk app som heter Aaptiv som gir meg cardioprogrammer som er skikkelig artige), og så noterer jeg ned styrketreningen jeg har gjort med min PT og venn Malene (Target Fitness). Disse har forskjellig vanskelighetsgrad (disse er forhåndsvalgt på Aaptiv, mens jeg setter de på styrketreninga ettersom hvordan jeg selv taklet øvelsene) som jeg merker med forskjellige farger, og hver av disse fargene blir merka av på månedsoversikta og på årsoversikta (sistnevnte er kun fra slutten av februar). Merkelig forklart, men artig opplegg for min del.
Uten navn 6
Ja, jeg tok feil gultusj en gang. Jeg vurderte å lage en ny bok.

Jeg er spent på hvor lenge jeg klarer å opprettholde dette, og jeg er skikkelig nervøs for å dra hjem i mai og ta steget opp på den vekta igjen. Jeg har så lyst til å få til det her. Jeg har hatt så utrolig shitty kroppsbilde i så mange år nå, og det påvirker meg på så mange plan at det nesten er litt flaut. Det skal dog sies at jeg både ser og føler forskjellen allerede, og det føles så utrolig deilig.

sign

* det kan kanskje også ha noe å gjøre med at jeg prøvde å sjekke opp en fyr med skikkelig bra, trent kropp. neida. joda. såklart, men jeg ga opp fyren.

4 comments / Add your comment below

Legg igjen en kommentar